Полицията в Солинген задържа мъж за палежа, при който загина българско семейство

Арестуваният е хванат за друго брутално нападение

09.04.2024 | 20:33 Редактор: Деси Николова
Полицията в Солинген задържа мъж за палежа, при който загина българско семейство

Полицията в германския град Солинген задържа 39-годишен мъж, заподозрян, че е участвал в палежа на блока, в който в края на март загина четиричленното българско семейство. Кънчо, Катя и двете им дъщери на 5 месеца и 2 години не успяха да се спасят от пламъците. Преди седмица телата им бяха пратени към България, където ще ги погребат.

Задържаният е арестуван за друго брутално нападение в понеделник. Тогава той нападнал в жилищен блок семейство с мачете и успял да рани тежко 44-годишен мъж. Пострадалият е в болница, почти скалпиран. Полицията успяла бързо да намери и арестува нападателя.

Все още не е ясно как са свързани двете престъпления. Единственият факт изглежда е, че 39-годишният мъж е заподозрян и по двата случая. Едно от предположенията е, че мъжът с мачетето е бил подложен на идентификационни тестове след ареста му в понеделник и че е имало съвпадение (пръстови отпечатъци, ДНК) с престъплението при палежа, предаде БНР.

При палежа освен загиналите българи има и 20 тежко ранени. Друго българско семейство - родители с дете, скочили от третия етаж и все още са в болница, но вече без опасност за живота. В сряда полицията планира да обяви повече подробности за случаите и евентуалния заподозрян; пресконференцията е насрочена за 12 ч. на обяд във Вупертал.

Снимка: БГНЕС