Проверяват "Армани груп" за трудова експлоатация

Прокуратурата в Милано от години проучва аутсорсването на производството на големи групи в модата

05.04.2024 | 22:50 Редактор: Беатрис Младжова
Проверяват

Италиански съд постави под съдебно управление компания, собственост на италианския моден гигант Armani по обвинение, че е предоставила непряко подизпълнението на производството си на китайски компании, които са експлоатирали работници, предаде Ройтерс.

Съдът  в Милано е постановил да бъде назначен едногодишен синдик за Giorgio Armani Operations, която е промишлена компания на Armani Group, според постановлението, с което Ройтерс се е запознал. 

В него се посочва, че Giorgio Armani Operations е поверила производството на чантите си на две фирми, които са предоставили част от изпълнението на работата на четири китайски компании, плащащи на работниците си от 2 до 3 евро на час.

Armani Group уточни в комюнике, че "винаги е прилагала мерки за контрол и превенция, за да минимизира нарушенията във веригата за доставки",  добавяйки, че ще работи с властите, за да изясни позицията си. 

Прокуратурата в Милано от години проучва аутсорсването на производството на големи групи в модната и други промишлености на подизпълнители, които са експлоатирали работници, съобщи БТА.

Снимка: БГНЕС