Киев: Атакувахме руската военновъздушна база в Морозовски район

Според Украйна се използва от тактически бомбардировачи

05.04.2024 | 14:07 Редактор: Деси Николова
Киев: Атакувахме руската военновъздушна база в Морозовски район

Украйна е атакувала руската военновъздушна база в Морозовски район на Ростовска област и е унищожила шест руски бойни самолета. Това е станало при съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна и въоръжените сили на страната, заяви пред Ройтерс източник от разузнаването в Киев.

Агенцията посочва, че към момента не може да потвърди достоверността на тази информация по независим път. Източникът не е дал подробности как точно е била извършена атаката, но е добавил, че още осем самолета са били повредени.

Според източника военновъздушната база в Морозовск се използва от руски тактически бомбардировачи като Су-24 и Су-24М, които военновъздушните сили на Москва използват, за да пускат управляеми бомби по украинските въоръжени сили и по градове и населени места по фронтовата линия.

Министерството на отбраната в Москва по-рано днес обяви, че Ростовска област е била поразена от десетки украински дронове, предаде ДПА. В изявление на ведомството се казва, че противовъздушната отбрана е прехванала общо 53 дрона, 44 от които са били в Ростовска област. Управителят на едноименната област Василий Голубев съобщи за "масирана атака с дронове", която е била насочена срещу Морозовски район. В своя публикация в приложението Telegram той каза, че е била повредена електрическа подстанция и някои жители са останали без ток.

В град Ростов на Дон, столицата на областта, се намира щабът на руските войски, участващи в нападението срещу Украйна, започнало през февруари 2022 година, отбелязва Франс прес.

Независими медии посочиха, че в Морозовски район има военно летище. Канали в Telegram споделиха изображения, на които се виждат огнени кълба в небето и цитираха съобщения от местни жители, които чули експлозии около летището, предаде БТА.

Снимка: БНГЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Укропитеците просто ще ускорят заличаването на страната си от картата. Руснаците няма да спрат докато не вземат Одеса и всичко на изток от Днепър! Укроландия ще остане една плюнка на картата. Сигнализирай за неуместен коментар