Русия намери снимка с украинското знаме в телефона на терорист от "Крокус Сити Хол"

Тези данни могат да показват връзка между извършения терористичен акт и провеждането на специална военна операция

05.04.2024 | 09:59 Редактор: Искра Ангелова
Русия намери снимка с украинското знаме в телефона на терорист от

Снимки на хора в камуфлаж със знамето на Украйна са открити в телефона на един от обвинените за извършване на терористичната атака в "Крокус Сити Хол“, съобщи Следственият комитет на Русия в канала си в Telegram, предава РИА Новости.

"Телефонът на терориста съдържаше снимки на хора в камуфлажни униформи с украинско знаме на фона на разрушени къщи и украинска пощенска марка с нецензурен жест. Тези данни могат да показват връзка между извършения терористичен акт и провеждането на специална военна операция", се казва в изявлението.

Разследването отбелязва, че нападателите са избрали концертната зала "Крокус" за терористичната атака по указание на куратора, който ръководи действията им.

"Сутринта на 24 февруари 2024 г., тоест на годишнината от началото на СВО, един от съучастниците, по указание на куратора, намери в интернет ресурси и му изпрати екранни снимки на изображения на входовете на сградата на "Крокус Сити Хол" и пътищата за достъп до нея", се казва в съобщението, цитирано от "Фокус".

Разследващите подчертават, че обвиняемият е потвърдил всичко това в показанията си.

Следственият комитет на Русия разследва евентуалното участие на представители на украинските специални служби и ислямистки терористични организации в организирането и финансирането на терористичния акт.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
km
преди 4 седмици
Абе да сринат един квартал във Киев и много бързо фашистите ще си налегнат задниците! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
Марио Бургас
преди 4 седмици
А писма до Зеленски няма ли???Тия руснаци си измислят всичко,което им е нужно. Сигнализирай за неуместен коментар