Цените на петрола се покачват, остава проблемът с ограничените доставки

Запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 2,3 млн. барела миналата седмица

03.04.2024 | 11:45 Редактор: Беатрис Младжова
Цените на петрола се покачват, остава проблемът с ограничените доставки

Цените на петрола продължават да се покачват и в сряда, докато по-големият от очаквания спад на запасите от суров петрол в САЩ и ескалиращото геополитическо напрежение увеличават притесненията на инвеститорите заради по-ограничените доставки.

Фючърсите върху сорта Брент за юни се повишават с 20 цента, или 0,22%, до 89,12 щатски долара за барел. В същото време тези върху американския суров петрол West Texas Intermediate (WTI) за май поскъпват със 17 цента, или около 0,2 на сто. Така цената достига 85,32 долара за барел, предаде CNBC.

Запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 2,3 млн. барела миналата седмица, което е повече от спада от 1,5 млн. барела, прогнозират анализатори пред Ройтерс. Официалните данни от Вашингтон трябва да бъдат представени по-късно в сряда.

На геополитическия фронт украински дрон удари една от най-големите руски рафинерии при атака, за която Москва първоначално съобщи, че е отблъсната.

Русия, един от трите основни производителя на петрол и един от най-големите износители на петролни продукти, е обект на украинските атаки срещу петролни рафинерии и също атакува украинската енергийна инфраструктура.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС