Виталий Кличко: Няма да отстъпим територия на Русия, подготвени сме за атаки

"Идеята за замразяване на конфликта е грешна гледна точка", каза кметът на Киев

31.03.2024 | 21:48 Редактор: Вяра Димова
Виталий Кличко: Няма да отстъпим територия на Русия, подготвени сме за атаки

Кметът на Киев Виталий Кличко се противопостави на идеята за замразяване на конфликта в Украйна и териториални отстъпки.

"Тази идея за замразяване на конфликта е грешна гледна точка, вместо това се нуждаем от повече подкрепа. Няма да отстъпим никаква територия на Русия. Това не може да бъде компромис. Ракетните атаки все още се увеличават, спешно се нуждаем от нови ракети Patriot и нови възможности за защита на хората", каза той в интервю за вестник "BILD am Sonntag".

Украинският политик смята, че все още съществува опасност от руска атака срещу Киев, което според него "е било и остава цел" за Руската федерация. 

"Знаем това и сме много по-добре подготвени за възможни нови атаки, отколкото преди две години", каза Кличко.

Идеята за замразяване на конфликта беше предложена преди това от ръководителя на фракцията на Социалдемократическата партия на Германия в Бундестага Ролф Мютцених. В Германия инициативата му срещна както подкрепа, така и критика, пише "Труд".

Германия е вторият най-голям доставчик на оръжие за Украйна след САЩ. Общо досега Германия е отделила средства за военна подкрепа на Киев или е поела ангажименти за бъдещи разходи в размер на около €28 млрд. Руската страна многократно е подчертавала, че доставките на оръжие за Киев само ще удължат конфликта в Украйна.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 1 месец
Вместо Кличко или Зеленски сменете името с Джо Байдън, и тогава се получава това: Джо Байдън каза: Няма да отстъпим никакви територии на Русия, което не е далеч от истината. Джо Байдън иска да вкара НАТО в Донбас, Луганск, на Крим, искат да направят НАТО база в Крим и Севастопол. Но това никога няма да стане. Русия не приема да има НАТО бази опасно близо до нейната територия. Кличко, Зеленски и други от техния бандеровски кръг са покривало за действията на САЩ и НАТО в Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар