Руски ракети убиха жител на Лвовска област. Зеленски: Духът ни не се предава

"Възможно е все още да има хора под развалините", написа губернаторът Максим Козицки

31.03.2024 | 11:27 Редактор: Искра Ангелова
Руски ракети убиха жител на Лвовска област. Зеленски: Духът ни не се предава

През нощта руските удари срещу Лвовска област на Украйна убиха човек, каза нейният губернатор.

"Руски крилати ракети са насочени към критична инфраструктура в западния район на Лвов и един човек загина в резултат на атаката. Възможно е все още да има хора под развалините, които спасителите претърсват", написа губернаторът Максим Козицки в Telegram, добавяйки, че пожарникарите са потушили пожар, избухнал в административна сграда, повредена при акцията, цитиран от БГНЕС.

Националният енергиен оператор Укренерго каза, че Русия също е насочена към съоръжения с високо напрежение на юг, налагайки аварийни спирания в черноморския град Одеса и близките райони.

"Няма нощ или ден, в които руският терор да не се опитва да разбие живота ни. Но ние се защитаваме, издържаме, духът ни не се предава. Животът може да надделее", написа Зеленски в послание към украинците в социалните медии на Великден, след като военновъздушните сили съобщиха за свалянето на девет ракети и девет дрона през нощта.

Москва засили ударите по украински енергийни съоръжения през последните седмици, заявявайки, че отговаря на атаките на Киев срещу руските гранични региони. Ограниченията за потреблението на енергия остават в сила във втория град в Украйна Харков и родния град на Зеленски Криви Риг след по-ранни руски атаки, съобщи Укренерго.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Virtuozzo
преди 1 месец
Кон боб яде ли укронацита ? Сигнализирай за неуместен коментар