Два месеца в ареста за заподозрян по случая с терористичния акт в Москва

Според следствието Назримад Луфтулой от Таджикистан е съпричастен към финансирането на групировката

29.03.2024 | 23:00 Редактор: Толя Стоянова
Два месеца в ареста за заподозрян по случая с терористичния акт в Москва

Съдът в Москва разпореди двумесечен арест на още един заподозрян за съучастие в терористичното нападение в концертната зала "Крокус Сити Хол". Според следствието Назримад Луфтулой - гражданин на Таджикистан, както и четиримата сочени като преки извършители на нападението - е съпричастен към финансирането им.

Следственият комитет не пропусна да подчертае украинска връзка с атентата, твърдейки, без да представи доказателства, че преди да бъдат арестувани убийците, са се опитвали да избягат в Украйна, за да приберат обещаната им парична награда. Киев неколкократно отхвърли подобни твърдения. А от групировката "Ислямска държава" повториха, че атаката е дело на нейни членове.

Със съдебна мярка за неотклонение във връзка с нападението в "Крокус" са вече 9 души в Русия. 9 заподозрени са задържани и в родния на предполагаемите нападатели Таджикистан, съобщи Ройтерс. По-рано днес руските здравни власти информираха за кончината на един от ранените при нападението от 22 март. С неговата смърт общият брой на жертвите нарасна на 144, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС