Путин не планира да се срещне със семействата на загиналите в атентата

В "Крокус сити хол" бяха убити 143 души - най-смъртоносното нападение за последните 20 г. в Русия

28.03.2024 | 15:05 Редактор: Толя Стоянова
Путин не планира да се срещне със семействата на загиналите в атентата

Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се срещне със семействата на жертвите на извършеното миналата седмица нападение срещу "Крокус сити хол" в Москва, при което бяха убити 143 души, съобщи Кремъл, цитиран от Франс прес.

"Ако са необходими контакти между тях, ще ви информираме", отговори говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос на журналисти дали Путин планира да се срещне с близки на жертвите.

Руският президент призна, че нападението, което е най-смъртоносното за последните двадесет години в Русия, е извършено от радикални ислямисти, но руските власти обвиниха украинските и западните тайни служби, че са го улеснили. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

След атаката в концертната зала в околностите на Москва в петък, руският президент изчака до следващия ден, за да даде публично изявление. Според Песков, Владимир Путин не е отишъл на мястото, за да не пречи на работата на спасителите.

"Що се отнася до семействата и близките на жертвите, с тях беше организирана работа в много тесен контакт от всички заинтересовани служби и специалисти. Всичко това беше направено възможно най-бързо. Тази работа продължава", добави той.

Вчера Путин пътува до Тверска област, северозападно от Москва, за да посети исторически музей и да се срещне със служители от сектора на културата. Днес той трябва да участва в среща, посветена на туризма, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС