Рухналият мост в САЩ: Издирват хора, паднали във водата с колите си

Губернаторът на Мериленд обяви извънредно положение

26.03.2024 | 18:36 Редактор: Вяра Димова

ш

Тежък инцидент отвъд Океана през изминалата нощ. Кораб се удари в мост в град Балтимор. На борда на съда избухна пожар. Най-малко седем души се издирват.

Корабът е товарен и се е ударил в един от пилоните на моста "Франсис Скот Кий" над река Патапско. Спасителните екипи извадиха двама души от водата, като единият от тях е в тежко състояние. С помощта на сонар бяха засечени автомобили на дъното на реката. Колите са паднали във водата в момент, когато температурата ѝ е била около 8 градуса по Целзий.

"Предприехме активно действия по издирване и спасяване. Работата ни обхвана голям участък. Това включва дейности над и под повърхността на водата, както и по палубата на кораба", уточни ръководителят на пожарната служба в Балтимор Джеймс Уолъс.

Няма пострадали сред членовете на екипажа на кораба, съобщи компанията-оператор. Съдът - контейнеровоз на име "Дали", е плавал под сингапурски флаг. Изпълнявал е курс от натовареното пристанище на Балтимор за Коломбо в Шри Ланка. От полицията уточниха, че няма индикации, които да свържат инцидента с тероризъм, но в разследването се включиха и агенти на ФБР.

Според доклад на разузнаването при излизането си от Балтимор корабът е "загубил тяга" и екипажът е уведомил властите в щата Мериленд, че съдът е извън контрол. Заради инцидента е блокирано движението на кораби и автомобили в този участък. Губернаторът на Мериленд обяви извънредно положение.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
нднс
преди 1 месец
който нож вади от нож умира Сигнализирай за неуместен коментар