Путин: Изборите показаха, че Русия днес е едно голямо, приятелско семейство 

Разбирам, че това ниво на доверие увеличава отговорността за страната, заяви президентът

21.03.2024 | 19:24 Редактор: Елеонора Танева
Путин: Изборите показаха, че Русия днес е едно голямо, приятелско семейство 

Руският президент Владимир Путин благодари на сънародниците си за участието им в президентските избори. Той нарече кампанията "изключително важна за страната и гражданите, напрегната и отговорна". Преди това председателят на Централната избирателна комисия Ела Памфилова обяви окончателните резултатите от вота - за Путин са гласували повече от 76 милиона души или 87,28% от избирателите.

В излъчено по държавната телевизия обръщение руският президент заяви, че за него подкрепата на гражданите е по-важна от формалната победа на изборите.

"Разбирам, че това ниво на доверие увеличава отговорността за Русия, за благосъстоянието на нашия народ и изисква още по-голяма ангажираност и ефективност от мен лично и от целия ни екип. Ще направим всичко, за да бъдат реализирани мащабните национални проекти и програми, за които наскоро говорих подробно в Обръщението. Изборите показаха, че Русия днес е едно голямо, приятелско семейство. Вървим заедно по историческия път, който сме избрали. Уверени в себе си, в своите способности и бъдещето си", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Снимка: БГНЕС