Експлозии разтресоха центъра на Киев, Кличко съобщи и за убити

На места ударната вълна е счупила прозорци

21.03.2024 | 07:15 Редактор: Искра Ангелова
Експлозии разтресоха центъра на Киев, Кличко съобщи и за убити

Руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Киев, столичните власти съобщиха за 8 жертви.

В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко. Според Киевската градска военна администрация в резултат на въздушна атака в район Святошински, преди това в жилищна сграда, ударната вълна е счупила прозорци. В квартал "Шевченко" осколки са повредили жилищна сграда - информацията се изяснява.

В същия район по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал "Шевченко" са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

"В района на Подолск, в резултат на падащи ракетни отломки, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда", добави градският управител. По-късно Кличко съобщи, че в същия район гори покрив на жилищна сграда.

Освен това столичният глава уточни, че в квартал "Святошински" прозорците на две девететажни сгради са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни четири жертви - една жена в Святошински район и трима души в "Шевченковски". Малко по-късно кметът сподели, че вече са известни осем жертви, предава БГНЕС.

"До момента няма хоспитализирани. Лекарите оказаха помощ на всички на място", пояснява Кличко.

По-рано през нощта бе съобщено, че от база в северния Мурмански регион е изстрелян стратегически бомбардировачи Ту-95. Впоследствие стана известно, че вражеските ракетни оръжия се насочват към Киев.

Снимка: БГНЕС