fallback

Танкер с химикали се обърна край бреговете на Япония, има загинали и изчезнали (+ВИДЕО)

Съобщава се за седем жертви

20.03.2024 | 12:20 Автор: Вяра Димова

A South Korean tanker overturned near a southwestern Japanese island early on Wednesday morning

Japan's Coast Guard reported the successful rescue of four crew members and ongoing efforts to locate the remaining seven who are currently unaccounted for. pic.twitter.com/JsmAstK2CD

— Readean (@readeancom) March 20, 2024

Южнокорейски танкер с химикали се преобърна край бреговете на префектура Ямагучи, спасители издирват 11-те членове на екипажа. Това съобщи агенция Kyodo, позовавайки се на японската брегова охрана. Според съобщенията, кораб, закотвен край бреговете на Шимоносеки, се е наклонил. След известно време цистерната се преобръща.

Спасителите издирват 11 моряци, те са с чуждо гражданство. Седем членове на екипажа на танкера са загинали, съобщи телевизионният канал NHK.

Бреговата охрана досега е извадила девет души от водата. Лекарите потвърдиха смъртта на седем от тях, състоянието на още двама не се съобщава.

Общо на борда на кораба е имало 11 членове на екипажа, включително 8 граждани на Индонезия, двама на Южна Корея и един на Китай. Издирването на двамата продължава. В операцията участват хеликоптери и лодки на бреговата охрана, пише "Труд".

Снимка: БГНЕС, кадри: Twitter

fallback
Още от Свят
fallback