Юлия Навалная: Путин не е легитимният лидер, нищо не е свършило с изборите

Вдовицата на противника на Кремъл призова руснаците да не се отказват

19.03.2024 | 14:39 Редактор: Вяра Димова
Юлия Навалная: Путин не е легитимният лидер, нищо не е свършило с изборите

Юлия Навалная, вдовицата на противника на Кремъл Алексей Навални, призова руснаците, които се противопоставят на президента Владимир Путин, "да не се отказват", като същевременно отхвърли резултатите от изборите в Москва като "безсмислени", предаде АФП.

Путин спечели пети мандат в Кремъл след тридневен вот без опозиция, който беше разкритикуван от независими руски наблюдатели на изборите и от Запада като най-корумпирания в постсъветската история. Хиляди хора в Русия и извън нея откликнаха на призива на Навалная да образуват дълги опашки пред избирателните секции, за да изразят несъгласието си с Путин по обяд в последния ден на вота.

"Тези избори приключиха, но нищо не е свършило. Напротив, трябва да съберем сили и да работим по-усилено от всякога. Не бива да се отказваме от нашата задача, само защото тя не носи незабавни резултати, а да се запасим с търпение и да продължим напред. Не се отказвайте, Русия ще бъде свободна", каза вдовицата - която живее извън Русия.

Москва твърди, че Путин е спечелил внушителните над 87% от гласовете.

"Резултатът от тези избори няма никакво значение. Путин иска да покаже на света, че очевидно има огромна подкрепа", смята Навалная, цитирана от БГНЕС.

Тя се зарече, че екипът ѝ ще работи за това международната общност да не признава Путин за "легитимен" лидер и да не преговаря с него. Вдовицата на противника на Кремъл също така благодари на "всеки един" от руснаците, които са взели участие в нейния предизборен протест.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Щастливата вдовица ли е тая ? И кой я бръсне ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Любовницата на Хр. Грозев стана много активна политически......Не разбирам защо постоянно ни занимавате с нея? Очевидно е купена и морално деградирала. Сигнализирай за неуместен коментар