Войната в Черно море: Украйна потопи 33% от руския флот

Унищожени са 24 руски кораба и една подводница

18.03.2024 | 08:56 Редактор: Елеонора Танева
Войната в Черно море: Украйна потопи 33% от руския флот

Руското министерство на отбраната даде да се разбере, че възнамерява да защити руския Черноморски флот от украински атаки като го подсили, увеличи ученията и може и да смени командването.

Военни анализатори от Институт за изследване на войната смятат, че позицията на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за защита на Черноморския флот създава условия Шойгу или да си припише заслугите, ако Черноморският флот е по-ефективен в защитата срещу украински атаки, или да обвини други командири, ако тези усилия се провалят.

Украинските удари в Черно море принудиха Черноморския флот да преразположи повечето си военноморски активи от основната си база в Севастопол към по-малки бази с по-малки възможности в Новоросийск и на други места, пише "Украинская правда".

Центърът за стратегически комуникации на украинските въоръжени сили съобщи, че украинските удари са извели от строя приблизително 33% от военните кораби на Руския черноморския флот към началото на февруари 2024 г., сред тях са 24 кораба и една подводница. 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети командния пункт на Черноморския флот в окупирания Севастопол в Крим, където получи доклади за украинските операции и ефективността на Черноморския флот.

Снимка: БГНЕС


2
3 rate up comment rate down comment 0
lexx
преди 1 месец
Скоро и целия флот на Русия в Черно море ще отиде на дъното! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Колко
преди 1 месец
Още *** се опитват да бъдат новинари? Сигнализирай за неуместен коментар