Русия може да нападне Испания с балистична ракета?

Европа трябва да осъзнае, че опасността е много близо, каза Маргарита Роблес

17.03.2024 | 21:30 Редактор: Толя Стоянова
Русия може да нападне Испания с балистична ракета?

Министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес отправи призив към испанското общество, защото смята, че то не осъзнава "огромната" опасност, която съществува в момента, поради "пълната и абсолютна" заплаха от Русия за Европейския съюз, пише El Mundo.

"Днес балистична ракета от Русия може да достигне Испания. Бих искала да се обърна към испанското общество, защото понякога имам впечатление, че не сме наясно с огромната опасност, която съществува в момента. И не само в Украйна, но и в Газа, и в Сахел. Човек трябва само да чуе последните изявления на Путин, в които той говори за възможността от ядрена агресия", каза Роблес.

"Европа трябва да осъзнае, че опасността е много близо, това не е чиста хипотеза, тя е реална. Страните, граничещи с Русия, го възприемат много добре, може би тези от нас, които живеем на юг, нямаме това съзнание", добави тя.

По думите ѝ подкрепата на Украйна означава не само защита на нейната териториална цялост, но и нещо много по-важно, а именно мир и ценности, които характеризират демократичното съжителство в Европа, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС


2
9 rate up comment rate down comment 3
Щяла да нападне ?
преди 1 месец
Ама това го казва някоя си Марта...А Русия нищо такова не е казала. Факт. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 3
гост123
преди 1 месец
Ракета ''МОЖЕ да достигне'' и ''може да нападне'' са съвсем различни неща. То за можене технически може много неща да станат. Сигнализирай за неуместен коментар