Медведев нарече европейските лидери "идиоти, слабаци и нищожества"

Русия няма да върне златото на Румъния, категоричен е той

15.03.2024 | 17:20 Редактор: Елеонора Танева
Медведев нарече европейските лидери

Румънците не са нация и няма да им върнем златото. Европейските лидери са идиоти, слабаци и нищожества. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

На 14 март членовете на Европейския парламент /ЕП/, приеха резолюция, в която призовават Русия да върне на Румъния златото и предметите на културното наследство, предадени на Руската империя през 1916-1917 г.

"Не знам как да отговоря на такава дързост. Нямам какво да кажа на руски, мога само да ги пратя... Румънците не са нация, а начин на живот”, каза Дмитрий Медведев.

Той нарече европейските лидери "идиоти, слабаци и нищожества". Политикът заяви, че златото е национализирано през 1918 г. от съветските власти "заради лошото поведение" на Румъния. Съветският съюз, според Медведев, е отказал да плати дълговете на Руската империя и "Румъния го е приела", уточнява БГНЕС.

След резултатите от Втората световна война Москва от своя страна не поиска репарации за действията на Букурещ по време на неговия „нацистки период“, добави бившият руски президент.

"Сега разни идиоти от Европейския парламент отново имат апетит", каза още той, като заяви, че ЕС е откраднал 300 млрд. долара руски пари, имайки предвид замразените от Брюксел руски активи след войната в Украйна.  

Снимка: БГНЕС