Столтенберг: 2/3 от гражданите в НАТО искат да продължим помощта за Украйна

"Украинците не изпитват недостиг на смелост, а на боеприпаси", каза генералният секретар на Алианса

14.03.2024 | 16:42 Редактор: Искра Ангелова

Гражданите на държавите от НАТО подкрепят силно Алианса и украинците, обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той представи в Брюксел годишния доклад за дейността на НАТО за миналата година.

Най-новото проучване на общественото мнение показва, че огромно мнозинство подкрепя пакта. В САЩ, например, само 13 на сто са "против". В България 56% заявяват, че са "За" оставане в НАТО, а за излизане биха се обявили 28 на сто. 2/3 от гражданите в страните от Съюза искат помощта за Украйна да продължи.

"Украинците не изпитват недостиг на смелост, а на боеприпаси. Заедно имаме възможност да дадем това, от което украинците се нуждаят. Сега трябва да покажем политическа воля да им помогнем. Всеки ден забавяне на доставките се отразява на бойното поле. Президентските избори в Русия в неделя няма да бъдат нито свободни, нито честни. Би било огромна историческа грешка да оставим Путин да надделее", заяви Йенс Столтенберг.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Боби
преди 1 месец
Пълни лъжи на този натовец Европейските граждани не искат война и изпращане на оръжия за Украйна Пропаганда еврогейска Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Значи имаме 58 % "българи", "желаещи" да воюват в Украйна за евроатлантическите " ценности". Едва ли проучването отразява действителните настроения, но Тагарев и посолството ще спят спокойно. Сигнализирай за неуместен коментар