Откриха мъртъв бивш служител на "Боинг", съобщил за проблеми с безопасността

През 2019 г. той заявява, че работници умишлено са монтирали некачествени части

12.03.2024 | 11:20 Редактор: Искра Ангелова
Откриха мъртъв бивш служител на

Бивш работник на Boeing Co., който изразил загриженост относно производствените стандарти на самолетостроителя в завода му в Северен Чарлстън за самолети 787 Dreamliner, е намерен мъртъв, съобщи BBC.

Джон Барнет, който е работил в Boeing в продължение на 32 години до пенсионирането си през 2017 г., е починал на 9 март от "самонараняване", съобщи BBC. Смъртта му е потвърдена от съдебния лекар на окръг Чарлстън, се казва в доклада. В изявление, изпратено по електронната поща, от Boeing заявяха, че скърбят заради смъртта на Барнет и че мислите на компанията "са с неговото семейство и приятели".

В дните преди смъртта си Барнет е давал показания по съдебно дело срещу Boeing за подаване на сигнали за нередности, съобщи BBC. Той е трябвало да бъде подложен на допълнителен разпит в събота, а когато не се е появил, са били отправени запитвания в хотела му. Впоследствие той е бил открит мъртъв в автомобила си на паркинга на хотела, в който е бил отседнал, се казва в доклада.

През 2019 г. Барнет беше цитиран в статия на "New York Times", в която се казваше, че фабриката в Северен Чарлстън, един от двата завода, които произвеждат 787 Dreamliner, е изпитвала проблеми с производството и надзора, които са създали заплаха за безопасността. В някои от самолетите са били монтирани дефектни части, а в самолетите често са оставали метални стружки, съобщава NYT. Барнет каза, че е открил струпвания от метални парчета, които са висели над кабелите, от които зависи управлението на полета, се казва в доклада.

Същата година той заяви пред BBC, че работници, които са били подложени на натиск, умишлено са монтирали некачествени части на самолетите на производствената линия.

Четете повече по темата bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Самоубил се е с два изстрела в главата... Сигнализирай за неуместен коментар