Зеленски: Настъплението на Русия в Източна Украйна е спряно

Ситуацията сега е много по-добра, отколкото през последните три месеца, обяви украинският президент

11.03.2024 | 23:06 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Настъплението на Русия в Източна Украйна е спряно

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руското напредване в Украйна е "спряно" и ситуацията за неговите войски е "много по-добра", отколкото през последните месеци.

"Настъплението на Русия е спряно. Нашето командване, нашите военни спряха руското настъпление в Източна Украйна. Мога да ви дам тази нова информация: Ситуацията сега е много по-добра, отколкото през последните три месеца", каза той пред френската телевизия "BFM TV".

Украинският лидер обяви също така, че Украйна е в процес на изграждане на "над 1000 км" укрепителни съоръжения.

"Когато говорим за укрепления, става дума за продължителен процес. Не става дума за няколко километра или стотици километри, а за над 1000 километра строителство", уточни Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с коментар на френския президент Еманюел Макрон, който миналия месец заяви, че не е изключено изпращането на френски войски в Украйна, Зеленски посочи: "Докато Украйна се държи, френската армия може да остане на френска територия". 

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 1 месец
Чудесна новина! Трябва да бъде извършена фортификацията в продължение на 2000 км. Ако всичко е наред, дай Боже, тазгодишната лятна контраофанзива може да бъде много по-успешка от миналогодишната. Слава на Украйна!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
Георги
преди 1 месец
*** наркоман вие свърших те живата сила Сигнализирай за неуместен коментар