Мащабна задача: Зеленски нареди построяването на 2000 км фортификации в три полоси

"Важна тема са укрепленията", заяви украинският президент

11.03.2024 | 17:16 Редактор: Вяра Димова
Мащабна задача: Зеленски нареди построяването на 2000 км фортификации в три полоси

Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе заседание на щаба на Върховния главнокомандващ, на което бяха обсъдени най-належащите въпроси: ситуацията на фронта, оръжията и изграждането на укрепления, съобщава "Украинская правда", като се позовава на публикация на държавния глава в социалните мрежи.

"Важна тема са укрепленията. Доклад на министър-председателя Денис Шмигал за темповете на изграждане на нови отбранителни линии. Защитата на три полоси с дължина 2000 километра е мащабна задача, но сега темпът е добър. Разчитам на своевременно завършване", каза той.

Отбелязва се, че Зеленски е чул подробни доклади от командването за ситуацията на бойното поле. По-специално доклади на главнокомандващия Александър Сирски, началника на Генералния щаб Анатолий Баргилевич и местни командири. Обсъдени са Купянско, Лиманско, Бахмутско, Авдеевско, Мариинско и Запорожки направления, както и операции на Морската пехота, предаде "Фокус".

Освен това, министърът на отбраната Рустем Умеров и ръководителят на Министерството на стратегическата промишленост Александър Камишин докладваха за осигуряването на фронта с всичко необходимо.

Снимка: БГНЕС