Да преживееш тежка турбуленция: "Хората летяха наоколо, имаше кръв по тавана"

Някои пътници не били сложили предпазните си колани

11.03.2024 | 13:29 Редактор: Толя Стоянова
Да преживееш тежка турбуленция:

Десетки души бяха ранени по време на полет на "Latam Airlines", след като техническа повреда предизвика силна турбуленция. Седем пътници и трима членове на екипажа са били откарани в болница след кацане в Окланд, информира авиокомпанията, като добави, че нараняванията им не са сериозни.

Службите за спешна помощ обаче съобщиха, че 12 души са откарани в болница, а един пациент е в тежко състояние.

Самолетът Boeing 787 Dreamliner е пътувал от Сидни за Окланд, когато се случил инцидентът. В докладите се казва, че множество пътници са усетили внезапно падане на самолета по време на полет.

"Latam" дълбоко съжалява за неудобството и дискомфорта, които ситуацията е причинила на пътниците, и потвърждава ангажимента си към безопасността като приоритет в рамките на своите оперативни стандарти", се казва в изявление на авиокомпанията.

Все още не са известни подробностите за техническите проблеми или какво ги е причинило. Екипи за спешна помощ са изпратени на летището. Те казаха, че досега са оказали помощ приблизително на 50 пациенти.

Някои пътници не били сложили предпазните си колани. Очевидец заяви, че е видял хора, които "летят наоколо" и разказа, че имало следи от кръв по тавана.

Снимка: БГНЕС