Медведев: Украйна е част от Русия, няма да преговаряме със Зеленски

Москва ще продължи своята т.нар. "специална военна операция", докато Киев не капитулира

04.03.2024 | 16:39 Редактор: Деси Николова
Медведев: Украйна е част от Русия, няма да преговаряме със Зеленски

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви по време на Световния младежки фестивал в Сочи, че Украйна е част от Русия и отхвърли възможността за преговори с настоящото ръководство на Украйна, съобщи Ройтерс.

Медведев заяви, че Русия ще продължи своята т.нар. "специална военна операция", докато Украйна не капитулира. Той допълни, че "историческите части на Русия" трябва "да се завърнат у дома". Той говори пред карта на Украйна, в която страната е без излаз на море, като Русия напълно контролира нейната източна и южна част, заедно с черноморското ѝ крайбрежие.

"Един от бившите ръководители на Украйна (вторият президент на страната Леонид Кучма – бел.ред.) заяви навремето, че Украйна не е Русия. Тази концепция трябва да изчезне завинаги. Украйна със сигурност е Русия", заяви Медведев, получавайки аплодисменти от публиката. 

Той отхвърли преговори за мир с настоящото ръководство на Украйна, начело на което е президентът Володимир Зеленски, и заяви, че едно бъдещо украинско правителство ще трябва да признае "новата реалност на място", ако иска преговори, предаде БТА.

Коментирайки отношенията между Запада и Изтока, Медведев, който обвини специалните сили и военните съветници на САЩ, че водят война срещу Русия, заяви, че връзките между Вашингтон и Москва са в най-лошото си състояние от Кубинската криза през 1962 г.

Снимка: БГНЕС


4
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 месец
Лакей на Кремъл!!! Без собствен мозък. Горкият!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
1
2 rate up comment rate down comment 5
Анонимен Антинацист
преди 1 месец