"Още един по-малко": ВСУ елиминираха пореден руски бомбардировач Су-34

"Вчера успяха да се измъкнат от нашите ракети, но това няма да е винаги така", закани се командващият ВВС

27.02.2024 | 13:04 Редактор: Вяра Димова

Още един руски изтребител-бомбардировач Су-34 е бил свален в източната част на Украйна, съобщава "Укринформ", като се позовава на съобщение в Telegram от командващия ВВС на страната Николай Олещук.

"Минус още един Су-34 в източна посока! Вчера руските пилоти успяха да се измъкнат от нашите ракети, но това няма да е винаги така. Затова съветвам окупаторите да се виждат с близките си преди всеки полет, за всеки случай. Защото кой знае дали този път ще имат късмет или не", написа той.

Командирът на ВВС благодари на всички за "свършената работа", без да привежда допълнителни подробности за свалянето на руската машина.

Агенцията припомня, че сутринта на 17 февруари части на ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) унищожиха два руски изтребителя-бомбардировача Су-34 и един изтребител Су-35. Тези самолети са обстрелвали украински позиции със зенитни ракети. Два дни по-късно ВСУ обявиха за свалянето на още два руски самолета, предаде "Фокус".

На 21 февруари ВВС унищожиха още един изтребител-бомбардировач. А на 23 февруари бе съобщено за свалянето на руски самолет за далечно радиолокационно откриване А-50.

Снимка, архив: БГНЕС