Тръмп обжалва присъдата си от $454 млн., трябва да внесе депозит

Глобата му е по дело за финансова измама

27.02.2024 | 07:50 Редактор: Елеонора Танева
Тръмп обжалва присъдата си от $454 млн., трябва да внесе депозит

Адвокати на американския президент Доналд Тръмп (2017-2021) и висши изпълнителни директори на компанията му "Тръмп Организейшън" (Trump Organization) внесоха обжалване, оспорващо съдебно решение по граждански иск за измама срещу него, внесен от главния прокурор на щата Ню Йорк, съобщиха световните агенции.

На 16 февруари съдия Артър Енгорън от щатския съд в Манхатън призна Тръмп и неговите изпълнителни директори за виновни по редица обвинения за измама и им наложи глоби в размер на над 454 млн. долара, които основно засягат Тръмп. На него бе забранено да прави бизнес в Ню Йорк за срок от три години, информира БТА.

От Тръмп не се изисква да плати глобата си или да внесе залог за да обжалва, но обжалването не спира автоматично  изпълнението на съдебното решение, посочва Асошиейтед прес.

Той обаче има срок до 25 март да си осигури отсрочка, юридически механизъм, с който се отлага принудителното събиране на глобата, докато трае обжалването. За целта Тръмп трябва да внесе залог, покриващ стойността на глобата. Адвокатите му обаче могат да поискат от апелативния съд да даде отсрочка, без да бъде внасян залог или срещу залог, но в по-малък размер.

Снимка: БГНЕС