"Ще имаме още един Бахмут": Украйна бие аларма за Угледар

"Колони техника от две посоки идват към нашите сили", пише военен кореспондент

21.02.2024 | 22:17 Редактор: Искра Ангелова

В разположения в Донецка област град Угледар Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) рискуват да попадне в котел, а един батальон на Кураховско-Мариинското направление вече е под заплаха от обкръжение. Това написа в социалната мрежа Facebook военният кореспондент на ТСН Юлия Кириенко, съобщава изданието "Страна.ua“.

"Един батальон от една бригада вече е в кръгова отбрана. А това са няколкостотин наши войници. Защото противникът е около тях. Защото фланговете са провиснали и нашите съседни части не могат да ги удържат. Защото противникът има повече сили", се казва в публикацията на журналиста.

Кириенко призова Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия" да се "раздуе" и възможно най-скоро да изгради втора отбранителна линия в района. А Курахово - "да се приготви".

"Колони техника от две посоки идват към нашите сили. Добре че нашите успяха да натрупат малко снаряди и да получат подкрепления от хора. Напразно не обърнаха достатъчно внимание на тази посока. Ако нашествениците напреднат там, тогава ще имаме нов Бахмут. Само че ще бъде Угледар", алармира Кириенко, цитирана от "Фокус".

Снимка: БГНЕС