Фермерските протести в Гърция стигнаха до българската граница

Полицията предприе извънредни мерки за регулиране на трафика

20.02.2024 | 18:45 Редактор: Тодор Петров

Българската гранична полиция потвърди, че протестиращи гръцки фермери са предприели блокада към границата при пункта "Орменион", който е до българския пункт "Капитан Петко войвода" и близо до "Капитан Андреево". Краен час на протеста не е посочен.

В Гърция фермерите затвориха и централната част на столицата Атина. Те не се отказват от исканията си за повече финансова подкрепа от правителството. Сборният им пункт е на площад "Омония", а крайна цел е централният - "Синтагма". 

Фермери от цялата страна се стекоха в столицата със собствени превозни средства и автобуси. Протестът разшири обхвата си, въпреки че премиерът Кириакос Мицотакис предложи дискусиите да продължат. 

Вестник "Катимерини" отбеляза, че това е кулминацията в исканията за по-ниски цени на горивата и на селскостопанските материали. Политици от опозицията казват, че подкрепят фермерите. 

Полицията предприе извънредни мерки за регулиране на трафика. Протестиращите спряха движението към граничните пунктове със Северна Македония, Албания и Турция. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС