Удар по Байдън: Американците вярват повече на Тръмп за икономиката на САЩ

42% смятат, че той ще я направлява по-добре, сочи проучване на Financial Times

12.02.2024 | 10:27 Редактор: Вяра Димова
Удар по Байдън: Американците вярват повече на Тръмп за икономиката на САЩ

Повече американци са на мнение, че Доналд Тръмп ще направлява икономиката на САЩ по-успешно, отколкото сегашния държавен глава Джо Байдън, пише Financial Times, като се позовава на поръчано от него проучване.

Общо 42% от участниците в проучването са заявили, че Тръмп ще се справи с икономиката по-добре, докато 31% са избрали Байдън, а 21% нямат доверие на нито един от кандидатите, сочи проучването на FT/University of Michigan Ross School of Business.

Поредицата от ежемесечни проучвания, проведена за първи път през ноември, има за цел да проследи нагласите на избирателите по отношение на икономиката в навечерието на президентските избори. Силната позиция на Тръмп в проучването този месец е факт, въпреки че избирателите отчитат известно подобрение на личното си финансово положение и на очакванията си за икономиката като цяло, пише investor.bg.

Онлайн анкетата сред 1006 регистрирани избиратели в САЩ е проведена от 2 до 5 февруари от стратезите на Демократическата партия Global Strategy Group и социологическата компания на републиканците North Star Opinion Research. Статистическата грешка плюс/минус 3,1 процентни пункта.

Снимка: БГНЕС