Русия обяви списъка с кандидатите за президентските избори

Той не включва руския антивоенен кандидат Борис Надеждин

11.02.2024 | 15:57 Редактор: Деси Николова
Русия обяви списъка с кандидатите за президентските избори

Регистрацията на кандидатите за руските президентски избори през март приключи, съобщи агенция ТАСС в неделя, като в списъка са президентът Владимир Путин, който се очаква да спечели, и още трима политици, които всички подкрепят войната на Москва в Украйна, предаде Reuters.

ЦИК (Централната избирателна комисия на Руската федерация) регистрира Владислав Даванков, вицепрезидент на Държавната дума (долната камара на парламента) и член на парламентарната група на "Новите хора", Леонид Слуцки, лидер на Либерално-демократическата партия (ЛДПР), ултранационалист и лоялен на Кремъл, и кандидатът на Комунистическата партия Николай Харитонов.

Списъкът не включва руския антивоенен кандидат Борис Надеждин, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) му забрани да се кандидатира, заявявайки, че е открила нередности при събирането на подписи, необходими за подкрепа на неговата кандидатура, съобщи "Фокус".

71-годишният Путин, който избра да се кандидатира като независим, а не от управляващата партия "Единна Русия", е авторитарен лидер на Русия от 2000 г. насам и контролира всички лостове на държавата, така че се очаква лесно да спечели вота от следващия месец. Въпреки че никой не очакваше 60-годишният Надеждин - който характеризира войната на Путин в Украйна като "фатална грешка" - да спечели, острата му критика изненада някои анализатори. Кремъл заяви, че не го вижда като сериозен съперник на Путин.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 2
FUCKGOVERMENT
преди 2 месеца
Ами много ясно, че Борис Надеждин няма да бъде включен за кандидат за Предизент! Няма как да се допусне Американска марионетка като него да се добере до властта във Руската федерация!!! Да го пращат до Навални в затвора!!! Сигнализирай за неуместен коментар