Саудитска Арабия към Израел: Ще има опасни последствия, ако нахлуете в Рафах

Рияд призовава отново за примирие

10.02.2024 | 15:03 Редактор: Деси Николова
Саудитска Арабия към Израел: Ще има опасни последствия, ако нахлуете в Рафах

Саудитска Арабия предупреди Израел да не провежда военна операция в южния град Рафах в Ивицата Газа, където се намират последните укрепления на ислямистката групировка "Хамас". В града също така подслон са намерили над един милион разселени палестинци.

Саудитска Арабия заплашва с "много опасни последствия", ако израелските сили нахлуят в Рафах, който описва като "последно убежище" за стотици хиляди хора. Рияд също така призовава отново за примирие.

Междувременно, "Хамас" предупреди, че може да се стигне до "десетки хиляди" убити и ранени, ако израелските военни нападнат най-южния град в Ивицита Газа, което нареди по-рано тази седмица премиерът Бенямин Нетаняху. Ако това се случи, ислямистката групировка заявява, че ще държи отговорни "американската администрация, международната общност и израелските окупатори".

Групировката "Хизбула", подкрепяща "Хамас," обяви, че лидерът ѝ Хасан Насрала се е срещнал с външния министър на Иран Хюсеин Амир-Абдолахиан, без да уточнява къде. Двамата са обсъдили случващото се в палестинския анклав, ситуацията в Южен Ливан, откъдето "Хизбула" почти ежедневно обстрелва с ракети Израел, и други "оси на съпротивата", информира БНР.

Иран е основният поддръжник на "Хизбула" и няколко други терористични групировки в региона, включително "Хамас" и "Ислямски Джихад" в Ивицата Газа и хутите в Йемен.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Разбира се
преди 2 месеца
Искривеното разбиране на всяка религия е в основата,хути мути,джихад и всякакви радикали. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
А
преди 2 месеца
1
1 rate up comment rate down comment 2
Само питам за един п
преди 2 месеца
Подлудиха тези хора - ще бомбим на север, евакуирайте се на юг, после - ще бомбим на юг, евакуирайте се на север. Как се евакира милион души с деца, болни, без осигурен подслон, храна, траспорт? Отмъстителни болни мозъци Сигнализирай за неуместен коментар