Четири жертви и над 30 пострадали при масираната ракетна атака в Украйна

Лице в лице с болката на Киев се изправя и българската парламентарна делегация

07.02.2024 | 14:06 Редактор: Деси Николова

Масирана руска ракетна атака в цяла Украйна. Само над столицата противовъздушната отбрана е спряла 20 ракети. В Киев в момента са български депутати, начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков, които посрещнаха деня в бомбоубежище.

Сирените за въздушна тревога над украинската столица Киев се задействат около 6:00 ч. сутринта. Усетени са две силни експлозии. Ракета поразява жилищен блок. Съобщава се за поне 4-има загинали и над 30 пострадали.

"Пожарът е обхванал четири етажа. Евакуирани са 52-ма души, спасени са 8 души, 13 са потърсили медицинска помощ. Сега е трудно да се прогнозира колко време ще отнеме гасенето на пожара", разясни пожарникар от региона.

Лице в лице с болката на Украйна се изправя и българската парламентарна делегация, която е в Киев. При въздушната тревога председателят на Народното събрание Росен Желязков и депутатите от ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС се отправят към бомбоубежището в хотела, в който са настанени. Атаки е имало и в други части на Украйна.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС