Зеленски към военните: Имате мисия да отблъснете врага и да спечелите войната

Украинският президент посети войски в южното фронтово село Роботине

04.02.2024 | 17:55 Редактор: Тодор Петров
Зеленски към военните: Имате мисия да отблъснете врага и да спечелите войната

Украинският президент Володимир Зеленски е посетил войски в южното фронтово село Роботине, което Киев си върна от руските сили миналото лято, но отново е подложено на тежки атаки. 

Киев си върна малкото село в южната Запорожка област през август миналата година, което беше приветствано като голям успех в контранастъплението срещу руските сили. Оттогава селото е безмилостно атакувано от руски войски и е една от основните горещи точки на южния фронт.

"Запорожка област. Роботине. Разположението на 65-та механизирана бригада. Разговарях със защитниците, благодарих им и връчих държавни награди", съобщи Зеленски в социалните мрежи.

Видео, публикувано във Facebook, показва как президентът в униформа се среща с войници в тъмна стая, която прилича на подземно мазе. 

"Имам голямата чест да бъда тук днес, за да ви наградя, защото имате толкова трудна и решаваща мисия на раменете си да отблъснете врага и да спечелите тази война", каза Зеленски на бойците. 

"Пожелавам ви победа, искам да ви наградя и ви пожелавам да направите всичко, за да постигнете тази победа по-скоро", каза той. 65-а бригада ръководи щурма на селото миналата година, пише БГНЕС.

Докато превземането на Роботино беше приветствано като успех на контраофанзивата на Киев, опитът на Украйна да си върне територии, изгубени от Москва, оттогава се забави.

Снимка: БГНЕС
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ужасно
преди 3 месеца
Бийте се за лешояда и неговите пари в офшорки- до последния украинец! Според вашите съюзници с украинското пушечно месо излизало евтино. Жертвайте се за банките и оръжейните корпорации! С вашия живот те търгуват! Зеля се крие в бункери, продава оръжие на " Хамас" и трупа милиони, а съпругата му купува бижута и луксозни дрехи. Всеки 3- ти депутат от " Слуга на народа" си е купил имот или нова кола от началото на войната. Жертвайте се за тях! В България властта подкрепя вашето изтребление и печели Сигнализирай за неуместен коментар