Дронове взривиха една от най-големите рафинерии на "Лукойл" в Русия

Избухнал е пожар

03.02.2024 | 17:01 Редактор: Толя Стоянова
Дронове взривиха една от най-големите рафинерии на

Два украински дрона поразиха съоръжение за първична преработка на нефт в петролна рафинерия в южния руски град Волгоград в рамките на операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), предаде Ройтерс, като се позова на украински източник.

Руските местни власти съобщиха, че след нападение с дрон в големия нефтопреработвателен комбинат е избухнал пожар, който е бил потушен. Рафинерията е собственост на руската компания "Лукойл". Този удар е поредният от серията от украински нападения с дронове в последните седмици над руски нефтопреработвателни съоръжения, които според оценката на Киев са важни за Русия във войната в Украйна.

"С удари по рафинериите, които обслужват руския военнопромишлен комплекс, ние не само прекъсваме организационната мрежа на руските доставки на гориво за фронта, но и намаляваме приходите в руския бюджет", заявява източникът на агенцията.

Разстоянието от град Харков в Североизточна Украйна, в близост до границата с Русия, до град Волгоград в Южна Русия - е над 600 километра, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 месеца
Мисля, че скоро някой ще реве лошо Сигнализирай за неуместен коментар