Украйна и Русия се хвалят със свалени вражески дронове

При среднощната атака е поразен родният град на президента Володимир Зеленски

03.02.2024 | 10:09 Редактор: Тодор Петров
Украйна и Русия се хвалят със свалени вражески дронове

Украйна е свалила девет руски дрона в четири украински области от общо 14 дрона, насочени от руските сили към цели на украинска територия, предаде Ройтерс.

При среднощната атака е била поразена енергийна инфраструктура в град Кривой рог, който е роден град на президента Володимир Зеленски, казаха местни представители и украинските военновъздушни сили. Това е втората атака с дронове в рамките на два дни по Кривой Рог, в Централна Украйна.

Кметът Олександър Вилкул заяви, че обекти от енергийната инфраструктура са били засегнати и в резултат на това хиляди хора са останали без електричество. В някои райони са били нарушени и водоснабдяването и топлоподаването. Болници са преминали на захранване с генератори, допълни кметът на града. 

Същевременно руските военновъздушни сили казаха, че са свалили 7 украински дрона в три руски области - Белгородска, Волгоградска и Ростовска, предаде ТАСС.

Най-много дронове - 4, са били прехванати в първата от тези три области. Във Волгоградска област при падането на отломките от свален дрон обаче възникнал пожар в местно предприятие за преработка на нефтопродукти, но той вече е потушен, разказа областният управител Андрей Бочаров, пише БТА.

Снимка: БГНЕС