Путин призова за помощ към Германия: Унищожават автомобилната си индустрия

Руският лидер видя негативни тенденции

02.02.2024 | 16:25 Редактор: Вяра Димова
Путин призова за помощ към Германия: Унищожават автомобилната си индустрия

Руският президент Владимир Путин оцени състоянието на германската автомобилна индустрия, съобщават руски медии. На 1 февруари държавният глава отново посети международната изложба "Русия". В един от павилионите на президента разказаха за експонат, свързан с Карл Бенц. И имаше мнение, че Русия през 19 век е била спонсор на германската автомобилна индустрия.

Путин, оценявайки текущото състояние на германската икономика, отбеляза негативни тенденции, които засегнаха и автомобилната индустрия.

"Сега те унищожават своята автомобилна индустрия", каза още той и добави, че ще е необходимо по някакъв начин да се помогне на Германия.

В отговор на забележката, че настоящият спад може да е свързан с отказа на руснаците да купуват немски автомобили, Путин отговори: "Не само", пише "Труд".

През март 2022 г. редица производители на автомобили и камиони, включително германски компании, спряха износа на своя продукция за Руската федерация. По-късно те продадоха дела си в руския бизнес и напълно напуснаха пазара.

Снимка: БГНЕС