19 души загинаха при адска катастрофа в Мексико

Автобус и камион се удариха челно и се запалиха

31.01.2024 | 08:11 Редактор: Тодор Петров
19 души загинаха при адска катастрофа в Мексико

При пожар между двуетажен автобус и камион в Северозападно Мексико загинаха 19 души, а 22-ма бяха ранени, съобщиха властите, цитирани от АФП. 

"Бяха преброени 19 безжизнени тела", заяви Сара Хинонес, главен прокурор на щата Синалоа, във видеоклип, публикуван в социалните мрежи. Той добави, че ще отнеме време да се идентифицират останките. 

Вижда се как длъжностни лица проверяват овъглените останки на пътническия автобус, който е пътувал от град Гуадалахара в западния щат Халиско до Лос Мочис в Синалоа. Камионът и автобусът, в който са пътували близо 50 души, са се сблъскали челно, след което са се запалили, заяви на пресконференция Рой Наварете, директор на гражданската защита в Синалоа. 

Смъртоносните пътни произшествия са често срещани в Мексико, като често се дължат на висока скорост, лоши транспортни условия или умора на водача. Катастрофите с участието на товарни камиони също са се увеличили по магистралите на страната. При една от най-тежките катастрофи през последните години, през юли 2023 г., най-малко 29 души загинаха, когато пътнически автобус излетя от планински път и падна в пропаст в южния щат Оахака, пише БГНЕС.

Пътните катастрофи са основна причина за смъртта на мигрантите, които предприемат опасно пътуване по суша до Съединените щати.

Снимка: БГНЕС