Четирима души загинаха при взрив в близост до политически протест в Пакистан

Избухнала е бомба, поставена на мотоциклет

30.01.2024 | 18:02 Редактор: Толя Стоянова
Четирима души загинаха при взрив в близост до политически протест в Пакистан

Най-малко четирима души са загинали при взрив на бомба в близост до политически протест в Пакистан, информираха официални лица, докато страната се подготвя да отиде на избори следващата седмица, предаде АФП. Полицията в столицата на провинция Белуджистан Квета съобщи, че бомба, поставена на мотоциклет, е избухнала по време на протест на поддръжници на партията "Пакистански техрик-е-инсаф" (ПТИ) на лишения от свобода бивш премиер Имран Хан.

"Шествието на ПТИ минаваше оттам, но не е ясно дали е бил мишена или не", заяви висшият полицейски служител Фархан Захид.

Говорителят на здравния отдел на провинцията Васим Баиг каза, че освен четиримата убити са ранени и шестима души.

В изявление ПТИ съобщи, че трима нейни активисти са били сред загиналите на митинга - колона от мотоциклети и автомобили, която преминава през града, за да подкрепи свой кандидат преди националните избори, насрочени за 8 февруари, предаде БГНЕС.

Говорител на партията добави, че е твърде рано да се каже дали те са били умишлено набелязани. Пакистанската избирателна комисия заяви, че провежда разследване. Нападението беше извършено само няколко часа след като основателят на ПТИ Имран Хан беше осъден на десет години затвор по обвинение в изтичане на секретни държавни документи. Хан и ПТИ твърдят, че са подложени на безпрецедентни репресии, целящи да предотвратят връщането им на власт на изборите на 8 февруари.

Снимка: БГНЕС