Земеделци в Гърция изнемогват, блокират с трактори десетки райони в страната

Трудно покриват разходите си

26.01.2024 | 11:10 Редактор: Вяра Димова
Земеделци в Гърция изнемогват, блокират с трактори десетки райони в страната

Селскостопански блокади ще има в много райони на Гърция. Трактори се събират в Промахона, Кардица, Платикамбос, Лариса, Алмирос Волос, Заркос Трикала, Гревена и Месини. Срещи и събирания се провеждат в много села в цяла Гърция. Мобилизацията ескалира в Централна Гърция, Централна и Западна Македония, Пелопонес, Западна Гърция, Епир и остров Крит.

Земеделците призовават за мерки за подкрепа, както срещу увеличаването на производствените разходи, така и за намаляването на субсидиите, предизвикано от прилагането на новата обща селскостопанска политика, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Намаленото производство на редица продукти, поради липсата на необходимата защитна инфраструктура, но също така и различните болести, които се появяват в културите и не се компенсират, високата себестойност на производството, цените - "пожар" в електроенергията, храната за животни и торове, водят до факта, че фермерите не само нямат задоволителни доходи, но често не може да покрие разходите си.

Приходите от селското стопанство намаляха още повече тази година поради големите съкращения на новата обща селскостопанска политика в основните помощи и в тези, свързани с някои продукти.

Снимка: архив, БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ние кога?
преди 3 месеца
Шматки ЗАСПАЛИ! КОГА ЩЕ СИ ВЗЕМЕМ СТРАНАТА ОТ ЕВРОАТЛНТИЧЕСКИТЕ ФАШИСТИ???СПЕТЕ,УТРЕ НЯМА ДА ВИ ДАДЪТ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРОТЕСТ,ЗАЩОТО ЗАПАДА СЕ УСЕТИ,ЧЕ СЕ ЗГОМНЯСА С ТАЗИ У..РАЙНА НО НЯМА ДА СИ ГО ПРИЗНАЕ!!!ЗА РЕФЕРЕНДУМ И ВЪН ОТ ТАЗИ ФАШИСТКА ,НЕАДЕКВАТНА,НАДРУСАНА ВЛАСТ!!! Сигнализирай за неуместен коментар