Тръмп: Печелим във всяко проучване срещу плашилото Джо Байдън

Ще дадем на Доналд Тръмп ценен урок, отвърна му настоящият президент

24.01.2024 | 13:32 Редактор: Толя Стоянова

Президентската битка в САЩ през ноември е почти ясна - американците отново ще избират между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Бившият президент спечели първичните избори на републиканците в Ню Хемпшир и вече има голяма преднина пред съперника му Ники Хейли.

Тръмп решително се приближи до номинацията на републиканската партия за президентските избори през ноември.

"Искам да благодаря на всички, това е фантастичен щат. Ние печелим във всяко едно проучване през последния месец срещу плашилото Джо Байдън, а тя не спечели в нито едно", заяви Тръмп.

Преди осем дни той надделя над останалите републикански кандидати в Айова, след което основният конкурент на Тръмп - губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, се отказа и обеща подкрепата си за бившия президент. Бившият представител на САЩ в ООН Ники Хейли отказва да се предаде. Следващата битка между двамата ще се състои в родния щат на Хейли - Южна Каролина.

"Ню Хемпшир е първият щат в държавата, но не е последният. Това състезание едва сега започва. Има поне дузина щати пред нас", каза Хейли.

Същевременно в Ню Хемпшир се проведоха първични избори и на Демократическата партия. Настоящият президент Джо Байдън ги спечели, без името му дори да присъства на бюлетината. До куриоза се стигна, след като в първичния вот участваха слабо популярни кандидати, но с опция избирателите да дописват имена.

"Ще дадем на Доналд Тръмп ценен урок. Не се изправяйте пред хората в Америка, освен ако не искате да си получи заслуженото", посочи Байдън.

В изявление Джо Байдън посочи, че Доналд Тръмп ще бъде кандидатът на републиканците за 60-те президентски избори, които предстоят на 5 ноември.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС