Българин почина от задушаване в цех за месо в Белгия

Трудовата злополука е станала в помещение за бързо замразяване

23.01.2024 | 11:26 Редактор: Елеонора Танева
Българин почина от задушаване в цех за месо в Белгия

Български работник е загинал в цех за обработка на месо в Белгия, съобщиха местни медии. Уточнява се, че жертвата е на 25 години, без да се посочват имена.

Проверката на инспекцията по труда е установила, че вероятно работникът е починал от задушаване. Предполага се, че в помещението, където е работил, е бил изпуснат азот и това е намалило количеството кислород, информира БТА.

Инцидентът е настъпил в петък миналата седмица недалеч от Гент в помещение за бързо замразяване на месо. Властите проверяват дали са били спазени изискванията за безопасна работна среда.

Снимка: pixabay