Сръбски репортаж: Българските окупатори са избили хиляди наши родолюбци през 1917 г.

През последните месеци в съседката ни рязко се увеличи антибългарската кампания

22.01.2024 | 18:02 Редактор: Деси Николова
Сръбски репортаж: Българските окупатори са избили хиляди наши родолюбци през 1917 г.

В Сърбия обширен репортаж на "Южен глас" информира как "българските окупатори са избили хиляди сръбски родолюбци през 1917 г."

"Над 3000 сръбски патриоти са избити, които са отказали да се подчинят на българската идея, че населението в южната ни страна е тяхно и че е длъжно да защитава България на Солунския фронт през 1917 г. Те оставиха костите си в окопите около Нишката крепост. Тук са разстреляни около три хиляди патриоти", се казва в репортажа.

"По време на Първата световна война българите от затвора Апсана в крепостта водят хора на разстрел, като ги превождат през проход на крепостния вал от северната страна на крепостта. Проходът е строен по времето на турците, а след войната е наречен "Портата на смъртта". Арестуваните с вързани ръце, всички до един са разстреляни от българските въоръжени сили", твърди сръбската медия, предаде БГНЕС.

През последните месеци в Сърбия рязко се увеличи антибългарската кампания. Заедно с всекидневната омраза, властите в Белград прибегнаха до конфискуването на книги и недопускането на български общественици на територията на западните покрайнини.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 месеца
А наши войски какво правят в Косово? От чия територия Югославия беше бомбандирана без решение на Съвета за сигурност на ООН, т.е. в нарушение на веждународното право и без България да е член на НАТО. Ако Сърбия позволи от нейна територия да бомбандират България, за да ни отчупят територия и някой да си прави военна база? Добре ли е? На мен поне не ми е чудно защо всичките ни съседи ни мразят. Защото избраните от посолството работят против интересите ни. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Хибридни войни
преди 3 месеца
От край време ги учат в училище на омраза към нас. Нашите историци и политици и тук мълчат, както и при случая с Македония. Не са спирали да хвърлят кал по нас. По целите им магистрали висят войнствени призиви и лозунги. Пак искат да пращат войска в Косово и другаде. Воюваха с Харватия. Идвали са и пак ще дойдат тук, дано не го проспим. Сигнализирай за неуместен коментар