Лошото време на Острова и в САЩ: Жертви, затворени пътища и хиляди хора без ток

Отменени са десетки полети и влакове

22.01.2024 | 14:05 Редактор: Толя Стоянова

Бурята "Иша" нахлу в Обединеното кралство с мощни ветрове. Почти цялото Обединено кралство е с предупреждение за лошо време.

В САЩ близо 90 са вече смъртните случаи, свързани със студа и тежката зимна обстановка. В Тенеси и Орегон продължава да е в сила извънредно положение след силните зимни бури. Десетки хиляди хора остават без ток в цялата страна.

В Шотландия са регистрирани ветрове със скорост над 100 мили в час. Код червено за ураганен вятър е в сила за Северна Шотландия. Бурята "Иша" може да донесе и нетипичните за острова торнада. Жълто предупреждение за вятър е в сила в голяма част от Обединеното кралство. Силните ветрове доведоха до отмяна на десетки полети и влакове.

Леден дъжд причини поледици, десетки катастрофи и километрични задръствания в Милуоки, Портланд и Тексас в САЩ. Междущатската магистрала А35 край Оклахома беше затворена заради заледено пътно платно. Хората бяха принудени да оставят колите си на пътя. Снегът и студът сковаха голяма част от средните щети. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ха-Ха
преди 3 месеца
Време е да им замръзнат задниците на англо-сакските мекерета. Споко, шистата ще ви топли ама докога? Сигнализирай за неуместен коментар