Гърци атакуват наши магазини за храна, дори техни стоки ги купуват по-евтино в България

"Сириза" обвини правителството, чене може да се справи с високите цени

17.01.2024 | 16:31 Редактор: Елеонора Танева
Гърци атакуват наши магазини за храна, дори техни стоки ги купуват по-евтино в България

Гърците се зареждат със стоки от България, съобщават гръцки медии. От партията Сириза обвиняват правителството, че не прилага мерки срещу високите цени. Говорителят на гръцката опозиционна партия  обвини правителството, че не може да се справи с високите цени на стоките и принуждава гърците да пазаруват в България.

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии публикуват мнението на местните жители, които всяка седмица пътуват в България предимно за хранителни стоки, които са на много по-ниски цени отколкото на гръцкия пазар. Брашно, захар, млечни продукти и дори хляб си купуват гърците от България и цените са поне с 30% по-ниски, казаха гърци пред телевизия "Скай".

Дори гръцки стоки от популярни мерки са много по-евтини  на българския пазар, показаха телевизионните медии в репортажи от български магазини, информира БНР.

От Съюза на потребителите в Гърция казаха, че никакви мерки и помощи не могат да покрият разходите за скъпите хранителни продукти и единствения път е премахване на данъците върху стоките от първа необходимост.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Голем смех
преди 3 месеца
Ние па ходим в Гърция за български лекарства, че са по-евтини. За олио ходехме до Румъния, че като стана у нас по 6 лв, там си беше 2лв/литър. Иначе Пломарито у нас от край време е по-евтино... Сигнализирай за неуместен коментар