Времето в Гърция "полудя": Температурите скачат от -10°С до +20°С

Гърците преживяха най-студения зимен ден досега

15.01.2024 | 08:57 Редактор: Елеонора Танева
Времето в Гърция

Неделя се оказа най-студеният ден през зимата в Гърция. Температурата на въздуха беше рекордно ниска - 10,7°C под нулата, въпреки факта, че времето постепенно се променя, студът отстъпва. Според метеоролозите, в края на следващата седмица температурите ще се покачат до +20°C.

Националната обсерватория на Атина съобщи, че силна слана е настъпила в сутрешните часове на неделя в северните континентални части, като минималната температура, регистрирана в Неврокопи, е минус 10,7°C, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Метеорологичните станции, работещи в ски курорти и планински хижи, регистрират дори по-ниски температури, като абсолютният минимум на станциите в мрежата е регистриран в Парнасос  -12,9°C.

В град Власти (Козани) са регистрирани -10,5°C, в Неврокопи -10,3°C, в Перитори Неврокопи -9,6°C, в Киляда (Козани) -9,5°C, а в Нео Кавкасо – 9,2°C.

Още от началото на тази седмица се очаква съвсем различен метеорологичен сценарий, тъй като от петък (19.01) в някои райони на страната термометърът ще се покачи до +20°C, като резултат на южния вятър.

Снимка: БГНЕС