Израелски сили мачкат с машина тялото на застрелян палестинец

Кадрите са от град Тулкарм

11.01.2024 | 09:56 Редактор: Вяра Димова
Израелски сили мачкат с машина тялото на застрелян палестинец

Израелските сили за сигурност многократно са прегазили с една от машините си тялото на палестинец, застрелян по време на тяхна операция в град Тулкарм на Западния бряг, показват кадри от охранителни камери, записани пред къща в града, предаде "Ройтерс".

Израелската гранична полиция заяви, че превозното средство е прегазило тялото на убития палестинец неволно, след като е пристигнало, за да измъкне израелски военни, които, според изявлението, са били подложени на силен обстрел, като добави, че инцидентът се разследва.

Кадрите се появиха, след като в понеделник израелската гранична полиция съобщи, че нейни командоси са нахлули в град Тулкарм, за да арестуват издирван палестински боец и при последвалия сблъсък са убили трима въоръжени палестинци. Палестинското външно министерство разпространи изявление, осъждащо инцидента, който отразява "култура на омраза и екстремизъм".

От "Бригадите Тулкарм", въоръжена ислямистка групировка, свързана с движението "Фатах", което управлява международно признатата палестинска автономна власт, заявиха, че един от убитите в понеделник палестинци е бил неин член, пише БГНЕС.

Град Тулкарм, където се намира един от основните пропускателни пунктове между Западния бряг и Израел, е бил обект на многократни операции от страна на израелските сили за сигурност след нападението на 7 октомври срещу Израел от "Хамас", съперник на "Фатах", който управлява Ивицата Газа.

Снимка: БГНЕС