6-ма души са убити при израелско нападение в Дженин

Израел струпва силите си в града

07.01.2024 | 09:07 Редактор: Вяра Димова
6-ма души са убити при израелско нападение в Дженин

Шестима души са били убити рано по време на израелско нападение в Дженин, окупирания Западен бряг, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, предаде АФП.

"При бомбардировка на израелската окупация срещу група граждани са убити шестима души в Дженин", заяви управляваното от Палестинската автономия Министерство на здравеопазването, което е базирано на Западния бряг.

Официалната палестинска информационна агенция "Уафа" съобщи, че в Дженин се извършва голямо разполагане на израелски сили. Насилието на Западния бряг се засили след безпрецедентното нападение срещу Израел, предприето от Ивицата Газа от "Хамас" на 7 октомври, в резултат на което загинаха около 1140 души, повечето от които цивилни.

В отговор на това Израел провежда безмилостни бомбардировки и сухопътна инвазия, при които са загинали най-малко 22 722 души, повечето от които жени и деца, по данни на управляваното от "Хамас" министерство на здравеопазването на Ивицата Газа, припомня БГНЕС.

Според преброяването на Министерството на здравеопазването на Палестинската автономия най-малко 327 палестинци са били убити на Западния бряг от началото на конфликта. Град Дженин и неговият бежански лагер са били обект на многократни израелски атаки.

Снимка: БГНЕС