Вучич: Не ме интересуват чуждите правителства, имат повече проблеми от нас

Медиите в Европа отразиха призивите на опозицията за разследване на изборните решения

02.01.2024 | 17:32 Редактор: Вяра Димова
Вучич: Не ме интересуват чуждите правителства, имат повече проблеми от нас

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че не го интересува "кой отвън иска различно правителство и опозиция в Сърбия". Той коментира оценките на чуждестранните медии в цяла Европа, които отразиха призивите на опозицията за разследване на мащабните изборни решения и нови избори.

"Не ме интересува какво казват чуждите медии и правителства, оставете ги да се справят със себе си и с проблемите си. Някои от тях имат повече проблеми от нас. Какво управление и опозиция ще има в Сърбия, това се питат гражданите на Сърбия", каза президентът.

Вучич отхвърли искането на опозицията за международно разследване на предполагаеми изборни нередности, заявявайки, че изборите в Сърбия са "въпрос на държавните институции". По думите му миналите избори в Сърбия са били проведени с "най-малко възражения" и че представителите на партиите от листата "Сърбия срещу насилието" са подписали всички протоколи в избирателните секции.

"Чужди наблюдатели от сестринските им партии подписаха протоколите. Те се сетиха, че имат проблем, когато видяха, че са загубили в Белград, и то убедително. През юли-август загубихме с цели 8% в Белград, но все пак успяхме да спечелим накрая", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Президентът добави, че опозицията е водила кампания под лозунга "Мразя Вучич".

"Имате хомогенизирано ядро от хора, които ме мразят, но това не носи нови гласове, такава кампания отнема гласовете на обикновените хора", уточни Вучич. 

Снимка: БГНЕС