Лошото време уби 9 души в Австралия и наводни Германия и Нидерландия

Опустошително наводнение удари и град Ринкон в Аржентина

27.12.2023 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

На фона на пролетните температури по празниците у нас, на много места по света Коледа е помрачена от бури и наводнения. Части от Германия и Нидерландия са под вода.

Най-тежко засегната от проливните дъждове в Германия са Долна Саксония и град Брауншвайг. За още наводнения и опасност от скъсване на язовирни стени предупреди Германската метеорологична служба. 

Проливните дъждове засегнаха и части от Нидерландия. Най-засегнатите региони са източните Оверейсел и Гелдерланд, както и североизточната Дренте, където има наводнени пътища и сгради. 

Мощна буря връхлетя източното крайбрежие на Австралия. Най-малко девет души са загинали, а спасителните екипи издирват още изчезнали. Повече от 80 хиляди жилища са останали и без ток. Засегнати от стихията са провинциите Куинсланд и Виктория. 

Опустошително внезапно наводнение удари и град Ринкон в Аржентина. На видеозаписи се вижда как приливната вълна събаря мост. Южният град остава отцепен заради прекъснатите пътища. Поредицата от бури и проливни дъждове предизвикаха и свлачища.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС