6 станаха жертвите на пожара в къща за гости в Румъния

Все още търсят изчезнали хора

26.12.2023 | 20:51 Редактор: Вяра Димова
6 станаха жертвите на пожара в къща за гости в Румъния

Шест станаха жертвите на пожара в къща за гости в южния румънски окръг Прахова, след като пожарникарите откриха още едно овъглено тяло, съобщи Инспекторатът за извънредни ситуации в Прахова, цитиран от Аджерпрес. Според цитирания източник все още не е ясно дали жертвата е възрастен или дете.  Акцията по издирване на изчезналите лица продължава. По-рано префектът на Прахова заяви, че три лица все още се издирват - две деца и един младеж.

Останалите пет жертви на пожара, който избухна тази сутрин в къщата за гости "Ферма Дачилор" (Фермата на даките) в село Тохани, окръг Прахова, са едно дете и четирима възрастни, съобщи телевизия "Диджи 24".

В момента на избухване на пожара в къщата за гости е имало 26 души, които според наличните до момента информации са участвали в празненство, организирано от собственика. 18 души са успели да се евакуират своевременно. Новинарският сайт "Зиаре" отбелязва, че сред издирваните лица е и детето на собственика.

Двама души - майка и непълнолетният ѝ син, са получили изгаряния съответно на 5 и 8% от повърхността на тялото. Те са транспортирани до спешното отделение на Окръжната болница в Плоещ, информира БТА.

Постройката, където се разигра трагедията, е от 2013 г. и е била дървена с приземен и горен етаж. Сградата не е имала разрешително за противопожарна безопасност, а през 2019 г. е инспектирана и са установени множество нередности, за които са издадени шест предписания, отбелязва "Диджи 24". 

Пожарната служба съобщи, че огънят вече е потушен, но издирването на евентуални жертви ще продължи и през нощта, посочва "Аджерпрес". Съдебни източници заявиха, че на този етап прокурорите не изключват нито една хипотеза, включително инцидент или умишлен палеж.

Снимка: архив, БГНЕС