Зеленски към дипломатите си: Работете усилено, за да печелите сърца за Украйна

Украинският президент възложи най-важните задачи за следващата година

22.12.2023 | 22:30 Редактор: Вяра Димова
Зеленски към дипломатите си: Работете усилено, за да печелите сърца за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова украинските дипломати да работят усилено през следващите 12 месеца, за да "печелят сърца" за украинската страна в конфликта с Русия, предаде ДПА.

На среща Зеленски възложи на дипломатите на страната си най-важните задачи за следващата година. Те варират от доставянето на повече оръжия за Украйна през осъществяването на по-тесни връзки между страната му и НАТО и ЕС до помощ от чужбина за украинската оръжейна индустрия, съобщиха от президентската канцелария в Киев.

Украинският президент отбеляза, че когато става въпрос за по-нататъшно сближаване с НАТО, ключът "не трябва да се търси в кабинетите на висшите политици".

"Трябва да убедим обществата - така, както ги накарахме да се обединят около Украйна в самото начало на войната. Нуждаем се от повече оръжия, защото никой няма да се предаде. Всеки от вас, който може да помогне на Украйна да увеличи производството на оръжия, гранати, оборудване, противовъздушна отбрана в Украйна, трябва да го направи", каза Зеленски, цитиран от БТА.

Украинските дипломати също трябва да помогнат за търсенето на финансова подкрепа. Вниманието е насочено към замразените на Запад активи на Русия, които според някои западни политици биха могли да се използват за възстановяване на Украйна. Зеленски смята за "справедливо да се използват ресурсите на държавата агресор".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
работа, работа, рабо
преди 4 месеца
Сякаш думите му са насочени пряко към украинската посланичка в България!? Сигнализирай за неуместен коментар